BULA, bruisend stadsdorp in Brugge

Gelegen op de site van de voormalige Veemarkt in Brugge, ademt het nieuwe stadsdorp BULA een unieke sfeer uit. Alles draait om het levendige, centrale marktplein, waar wonen, werken en ontspannen harmonisch samenvloeien.

Van vee tot verbinding:
het verhaal van de Veemarkt

De Veemarkt in Sint-Michiels is een bijzondere plek voor vele Bruggelingen. Jarenlang werd in het typische gebouw met de imposante spanten vee aan- en afgevoerd. Op zondagmorgen strijkt hier al decennialang de populaire zondagsmarkt neer. De Veemarkt groeide zo uit tot een levendige ontmoetingsplaats voor menig Bruggeling, veehandelaars, marktkramers…

Sinds augustus 2019 wordt er geen vee meer verhandeld op de site. Behalve op zondagochtend en bij voetbalwedstrijden, wanneer het plein tijdelijk dienst doet als parking, ligt de site er wat verlaten bij. In 2019 kocht Global Estate Group de site aan. In samenspraak met stad Brugge werd een ambitieus masterplan opgesteld om van de Veemarktsite een nieuwe, bruisende stadswijk te maken.

Met BULA brengen we het goede oude dorpsleven terug naar de site waar openheid, duurzaamheid en verbinding centraal staan. Een plaats waar er altijd wel iets te beleven valt en de gemeenschap centraal staat. Ook de wekelijkse zondagsmarkt zal er blijven plaatsvinden, gedurende en na de bouwwerken.

Global Estate Group

Global Estate Group neemt het voortouw in de ontwikkeling van vooruitstrevend vastgoed met een positieve impact op de omgeving. Daadkrachtig en doordacht. Met een sterke focus op de reconversie van bedrijfsvastgoed en gemengde projecten.

De nood aan nieuwe plekken om te leven en ondernemen stijgt maar de ruimte wordt steeds schaarser. Aan ons als projectontwikkelaars om onze ervaring en expertise in te zetten voor toekomstbestendig vastgoed.

Bij Global Estate Group nemen we hierin het voortouw. Met een open blik op de wereld maken we lokaal het verschil door oude terreinen en gebouwen om te vormen tot nieuwe plekken om te leven en ondernemen.